Fyndade bodybutters för halva priset på Bodyshop, hallon är min favorit som jag trodde utgått ur sortimentet förra året men tydligen inte. Och en gammal favorit, passionsfrukt! 
 
 
 
Firade morfars födelsedag i fredags med grillning och tårta! Av mig fick han 6 gladioluslökar som jag satte i våras, och presentkort på min hemmagjorda flädersaft :) DÅ undar ni väl då; varför just galdiolus? Jo för att jag vet att det är en av min mammas favoritblommor och det har hon fått från sin morfar, som i sin tur hade en fin trädgård i Linköping, staden som min mormor och morfar bodde i innan hela familjen flyttade till Skåne. En lång historia blev kort!
 
Igår åt vi middag hos Adam och Sandra, en väldigt trevlig och mysig kväll! (som alltid)
 
 
 
 
Var ute i ösregnet igår och fick plockat fläder till två satser saft. Tyckte först att det såg lite ut i påsen men när jag sköljde av allt såg jag att där var mer än nödvändigt. Nu är det bara att vänta i tre dagar innan den är färdig.
Detta receptet följde jag:
 
1 sats, 2 1/2 liter saft
 
ca 30 klasar fläder
3 citroner
1,5 kg socker
50 g citronsyra
 
1. Lägg blomklasarna i en bunke som rymmer minst 4 liter.  Skölj citronerna noggrant och skala av det yttersta gula skalet med en potatisskalare. 
2. Skiva citronerna tunt och lägg dem i bunken tillsammans med fläderblommorna och citronskalet.
3. Koka upp vattnet, rör ner sockret och dra kastrullen från värmen när sockret lösts upp. Rör ner citronsyran och häll den heta sockerlagen över blommorna och citronerna i bunken. Rör om och låt saften stå och dra övertäckt i kylen 3-4 dagar. 
4. Sila saften genom en silduk eller en tunn kökshandduk. Häll upp på flaskor och förvara kallt.
 
 
 
Fick skålar av Emelie som hon köpt i Grekland, väldigt nöjd! 
 
 
 
Badrummet har de kommit långt med som ni ser. Man kan säga att själva grunden är färdig och nu är det dags att bestämma kakel. Lutar åt vitt på väggarna i olika former, rektangulära och mosaik. Funderar även på att putsa väggarna med en speciell kalkputs som är vattentät. Väldigt fint, ser ut som betong.
Trappan håller också på att få sig en makeover, trappräcket har tagita bort och det blev mycket ljusare i hallen. Nu ska den slipas och målas, det blir ett jobb för mig och mamma. Idag har  jag även börjat på slipningen av fönstren i kök+vardagsrum. Riktigt slitjobb...
Kollar spanien-italienmatchen och vill blogga men en liten vovve har bitit sönder datorsladden så den vill inte laddas :( Men har ett gäng bilder på telefonen som jag kan dela med mig av 
 
1. Citroncheesecake på Tirup 2 & 3. Fin bok om dahlior 4. Bild jag gärna hade velat ha som poster
Midsommarafton firades hos Göran och Birgitta på deras gård! Mysigt på landet! Lekar, dans runt midsommarstång, flädersnaps, goda drinkar, dans på loftet (inte för mig, vad gjorde jag då?) , helt enkelt en bra midsommar! Såklart saknade jag mina vänner i Skanör!
Blooms säljer ur inför sommaren! Fina snittblommor 25kr, perfekt till midsommar! Har fyndat stora orkideer för 50 kr styck. Då mår jag bra, när jag gjort ett riktigt klipp!
 
 
 
Vi får så många lastpallar till jobbet! Jag har tagit hem en som jag ska göra ett bord av och ha i trädgården. Men detta var ju en ännu bättre idé!
 
Bilder från skönahem
 
 
 
En samling av mina favoriter från åhlens. De har fått in väldigt mycket snyggt i inredningsväg!
 
 

Vi firar våran femårsdag med lite midsommarmat!
Har pyntat med lite jasmin i ett glas, det doftar ju så gott!
Påväg mot Tingsryd och har redan hunnit med en glass! Fortsättning följer... 
 
Ahh såja, nu är jag hemma igen när jag har min Nikon D80! Så mycket bättre bilder än med min samsung s3, såklart! Här kommer en "dagens", fast med mat!
och badrummet börjar ta form...
 
Halv fem imorse kom han ut! Han är en stor kille men lite vinglig så det var svårt att få en bra bild på honom. Kattungar kom för en vecka sen, myser med dem så fort jag har tid. Rena cirkusen här
Har en go lördagskänsla i kroppen. Umgicks med vänner till halv fyra i morse. Fick sen en välbehövlig sovmorgon och slötittande på OZ. En snabbvända till nova för lite fika o införsemester-shopping. Gick därefter hem till Elise och såg prinsessbröllopet och bara hade det trevligt. Gick genom iallafall Sveriges finaste kyrkogård! Och nu middag på MEAT! Ha en underbar sommarlördagskväll
 
Eller hundkäx.. funkar utmärkt som bukett istället för köpeblommor!
 
En chokladganache från Hovbyno9, ja tack! Var det i våras vi var där och gjorde choklad... Vi gjorde dem från grunden, det var jätteroligt! Vi fick såklart ta med de vi hade gjort :) Man kan köpa presentkort på att göra antingen choklad eller maccarons. En bra studentpresent!
Fina saker på Noa Noa!
 
 
Klänningen till höger är en Lovisa-klänning!
Var hemma hos Sandra och Adam, jag kom mitt i pluggandet.. Visst har de ett helt underbart köksmöblemang! Jag vill också ha!
 
 
 
Hann med en snabbsväng inom Slottsparken innan ösregnet kom! Mycket fint!
 
Grillning med nästan alla tjejerna = GOD MAT! Eftersom alla ändå ska äta middag kan man lika bra göra det tillsammans, blir ju mycket trevligare och mycket godare! Bilder på jordgubbstårtan har Johanna på sin mobil om hon inte redan märkt det! :)