flädersaft!

0kommentarer

 
 
 
 
Var ute i ösregnet igår och fick plockat fläder till två satser saft. Tyckte först att det såg lite ut i påsen men när jag sköljde av allt såg jag att där var mer än nödvändigt. Nu är det bara att vänta i tre dagar innan den är färdig.
Detta receptet följde jag:
 
1 sats, 2 1/2 liter saft
 
ca 30 klasar fläder
3 citroner
1,5 kg socker
50 g citronsyra
 
1. Lägg blomklasarna i en bunke som rymmer minst 4 liter.  Skölj citronerna noggrant och skala av det yttersta gula skalet med en potatisskalare. 
2. Skiva citronerna tunt och lägg dem i bunken tillsammans med fläderblommorna och citronskalet.
3. Koka upp vattnet, rör ner sockret och dra kastrullen från värmen när sockret lösts upp. Rör ner citronsyran och häll den heta sockerlagen över blommorna och citronerna i bunken. Rör om och låt saften stå och dra övertäckt i kylen 3-4 dagar. 
4. Sila saften genom en silduk eller en tunn kökshandduk. Häll upp på flaskor och förvara kallt.
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej