Jag gillar verkligen dalahästar. Har velat ha en i kanske ett år men inte fått någon. Svårt att köpa själv tydligen...
 Detta är iallafall min första, ville egentligen ha en svart men den fanns inte i den rätta storleken... Köpte då istället en klassisk röd, från en liten turistshop i Sälen i våras.
 
 
(bild från hamngatan12) Visst är string-hyllan i plexiglas fin?
 
Nästa häst blir svart. Passar bra med en ny när vi flyttat. Men en dalahäst är nog inte är det enda djuret som får flytta in hos oss..... :)
 
 
 
Har passat på nu när jag är ledig fram till fredag, att plantera om två ledsna växter. Hoppas de kommer igen..
Kolla vilka fina skor vi fått in i affären. 500 kr! Men tror jag behöver nått mer rejält och lantligt, typ Hunter. Dessa är mer för stadsråttor...
Idag blev det sallad med lax och hemmagjord pesto, som Frans gjorde. Mycket gott.
 
 
I torsdags åkte jag och Matilda och köpte blommor! Ska snart lägga upp bilder...  Det är roligt för att jag väljer omedvetet olika färger varje gång jag handlar, denna gången blev det lila som jag tror blir denna säsongens färg. (För mig iallafall) Förra året blev det rosa i olika nyanser...
 
 
 
Mjjjaa det ska jag minsann plantera!
 
Veckans torsdagstema är "Fondvägg / På mina väggar"
 
Jag visar här upp min finfina tv-vägg. Alla posters är köpta i Paris!
 
 
 
Mera väggar och inspiration hos Fabriken
 
 
 
 
 
 
 
...till en Manhattan Guide! från 700 på Olsson&Gerthel
 
Har länge tänkt köpa Hemnes-sängbord, tycker de är fina plus att de matchar min byrå. Men så har IKEA precis släppt lite nya möbler, bland annat sängbordet Trysil. Visst är det fint? Och bra pris!
Tänk om man hade kunnat låna hem ett av var så hade man kunnat känna efter :)
 
 
 
Akvarellpapper och PRO Marker. Egentligen är den inte färdig, men satte den i en ram så länge så den inte ligger och blir förstörd.
Funderar på att göra något med bladguld men kan inte bestämma mig...
I fredags när jag kom hem efter jobbet, var det städat och dessa låg och väntade på att bli uppackade! Så fina! Och min svarta diamant i bakgrunden :)
Så fina kuddar - gjorda av gamla skjortor!
 
Tutorial, mera DIY och inspiration - Mormorsglamour
Huset vi snart ska flytta till har olika namn. Eller gårdens adress är Dalby 25 och huset heter Ängadal. Därav bloggnamnet RESIDENZA 25!
 
Här är första bilden på huset:
 
 
Huset byggdes av Frans morfar och hans morfarsfar på ~60-talet... Flera i hans familj har bott där och nu är det våran tur! Men först - renovering!
Och kylskåpet ekar tomt :( Då får det bli en macka med räkost, tomat och min egenodlade krasse. Mycket gott, verkligen pricken över i:et, grädden på toppen.....
 
 
 
 
Från detta...
 
Till denna:
 
 
 
Flera av penséerna hade vissnat så de som levde fick flytta över till denna krukan.
 
Jag vet, påsken är över men jag tycker att dessa ägg passar året runt faktiskt.
 
 
Det ekade tomt ovanför soffan. Då blev denna tavlan till på sisådär en 25 minuter. Vart kommer citatet från? :)
 
Visst är den fin, en ny sorts azalea vid namn Azalea AIKO. Den har dubbla blommor, väldigt lika kamelians.
Vinterns azaleor dog ju så fort de kom in i lägenheten, men nu när det är ljusare ute så borde de vara mer lättskötta...
 
(Bilder från Blomsterlandet)
azalea aiko,
Kuddar i denna typ amerikanska stil har jag länge letat efter och nu har jag hittat ett svenskt märke, ELCE Stockholm. Helt underbara! Dessa är mina favoriter. 
 
 
kuddar ,
 
 Efter att ha stressat hela dagen, så var kroppen helt slut så behövde göra något avslappnande. Så ut på balkongen gick jag, varmt och skönt. Minst 15 grader! Äntligen hade jag tid till att så mina fröer inför sommaren.
 
Förresten, såhär ska jag pynta min blivande flakmoppe! :) (från Sofiero förrförra året)
 
 
 
 Vill ju som sagt bli medlem på Fabriken. För sjutton in o kolla, mycket inspo!
Nu har jag äntligen lämnat in mina arbetsprover! Så jävla skönt rent ut sagt. Och nu den jobbiga väntan.......... senast 8e maj får man veta om man gått vidare till andra uttagningen som görs på plats i Alnarp.
 
In action!
 
Man förtjänar faktiskt lite gotter under tiden man gör så viktiga saker...
Hittade en cool grej på denna hemsidan. En liten beskrivning på hur man färgar tyg med hjälp av naturens egna färger. Hon använde olivblad, rosmarin och plommonblad. SÅ fint. Blev verkligen naturligt. Jag är väldigt sugen på att prova. Kanske något att göra till helgen?
 
 
 
 
Igår kom Emelie in till jobbet med en liten påse från Ahlgrens med mina favoritchokladbitar :) Så snällt! Hur fina är metallic-kaffebönorna?
Fick detta fina påskägg av min syrra Emelie :)
 
 
Och i fanns denna väldigt söta lilla uggla.
 
Och en annan liten söting som gärna vill ha ett nytt gosedjur. Ägg, Indiska, uggla Akademibokhandeln.
påsk,
 
Jag ska ansöka om att bli medlem på fabriken, en inspirationssida där olika inredningsbloggar samlas och deltar i olika teman. Har där hittat flera olika inredningsbloggar som jag verkligen gillar... svårt att hitta bra sådana.
Därför deltar jag nu i torsdagstemat Belysning:
 
Först en bild på en ny lampa: Kartell-lampa som jag fått i present. Bästa lampan!
 
 
 
En gammal lampa som jag fått av min pappas mormor. Först satt det en fyra nyanser av brunt-lampskärm men blev så himla fin med en ny svart. Lampfoten är i sten och metall så den är väldigt tung
 
 
 
 
 
Lampa som jag VILL HA! Flos lampa, den ska jag ha när jag blir gammal!
 
Kul tema för jag tycker så mycket om lampor och har nästan för många.
Sa till en kompis att jag har för mycket saker, då sa han att jag kanske bodde för litet. 87 kvm... Ja perfekt att vi ska flytta till huset snart :)
fabriken, tema,
 
Måndagsmiddag som bestod av bara ingredienser som vi hade hemma. Bra va? Pasta med lax och spenat med en olivoljedressing med färska kryddor och vitlök. Och haricots verts. I bakgrunden min favvoljusstake från Georg Jensen.
 
 
I lördags var jag (och Ossian) på middag hos Elise. VI fick väääldigt god mat! Först tomatsoppa med mögelost och bacon. Till huvudrätt citronkyckling. och till efterrätt morotskaka, ost, korv och frukt! SÅ gott och så jäkla trevligt och mysigt vi hade! :)
Tittar just nu på trädgårdsonsdag, ett program som jag gillar. Skåningar som är med och tror även att de är på en gård nära Dalby. Pernilla, som jag btw såg på Blomsterlandet förra veckan byggde precis ett väldigt fint litet växthus av CD-fodral. Mycket fyndigt...
växter,
Hittade denna fina betonglampa på bloggen pastill.nu Blir väldigt sugen på att göra en själv... har faktiskt betong hemma...
(Timjan, bifftomat, Flox, Gräslök, luktärt och oregano)
 
 
 
 
När man ser sånna små söta blommor, blir man sugen på att odla. Ja och sen så, kryddorna jag köpte på plantagen för någon vecka sedan är väldigt ledsna. Och jag vet inte varför! Därför tänkte jag odla egna från grunden så får vi se om det går bättre. Hittade idag väldigt billiga fröer på CityGross, dessa påsar kostade mellan 3 och 15 kr. Köpte även två olika blommor, är ju trevligt med lite färg plus att de är fina att pynta mat och sallader med! :)
odling, vår,
 
Tulpaner, mitt fina myrten (myrsine, som är en mer lättskött variant av myrten ) och våreld!
myrsine, myrten,
Gräddbulle från Gräddbullerian. Herregud vad god! och fin! Denna va vit choklad och hallon. Måste smakas, finns på Emporia och Väla vad jag vet..
emporia, fika, gräddbullerian, väla,
Stoooor bukett rosor! Lite dålig bild men ändå... så fint.
Min kryddbänk i köket och en fin plantering jag gjorde inför påsk. Murgröna och penséer! Inspirationen fick jag från tv:
Fint va?
 
Hur fin är inte min hortensia? O vasen köpte jag på loppis i Falkenberg för 30 spänn,